torsdag 16. april 2009

VÅREN ER KOMMET

Ja, det var en evighet siden det var noen innlegge på vår blogg.
Men lover å bli flinkere fremover.
Her går det i 100 hver dag. Med 5 Border collier som alle trenger sitt, så er det nok å ta seg til. Valpene er blitt 9 mndr. allerede og i går hadde vi vår aller første trening med de.
No Limit er ei lita tispe, brun og hvit , og har stoooor kapasitet. Blir spennende å se hva den jenta kan få til. Vi skal jobbe med fremadsending og startprosedyrer nå i starten, så får vi se hvordan opplegget for henne blir fremover etter som hinderne innlæres.
Nike er en "større" gutt som har stor interesse for å kose på fanget til Ann Karin og er også veldig kontaktsøkende. Men han overrasket også i går og tok innlæring av hoppehinderne med storm. Valpene er jo fra samme kull, men har store individuelle forskjeller. Både av utseende og temprament?
Men ikke noe negativt i det, man ser at endel trekk fra de hundene man har fra før, Geri = Bårdie og No Limit er like på mange måter. Og Ann Karin =MacGyver og Nike har sine likheter.

Siden sist er MacGyver kommet opp i klasse 3 i agility, og nå er målet opprykk til klasse 3 i hopp. Men Mac har jo såååå lange bein og hoppebanene er jo så innmari raske og med en fører som ikke er så rask må vi nok ta tiden til hjelp. Men det er mange løp med 5 feil, altså riv??? åhh disse rivene, skulle hatt en oppskrift på de , når hunden hopper og langer ut flere meter og hinderene liksom blir i veien, hihi . Me det viktigste er at arbeidsviljen er stor, så får opprykkene komme når de kommer.

Geir og Bårdie har ikke søkt på landslaget i år, og de fleste har kansje fått med seg hvorfor?? Altså ikke fordi de ikke har lyst eller er gode nok, men ledelsen er vel ikke så interessert i å ha med seg de beste?? nok sagt om det. Geir og Bårdie legger om handlingstilen sin om dagen, dvs, har jobbet med det store deler av vinteren. Så får bare året vise hva resultatene blir av det.

Påsken: Ja endelig årets første utenlandstur på agilitystevne i den nye bobilen. Og det har vi ventet på. 5 hunder Simen på 10 år. også vårs da. Altså 8 på tur i bobil. Men det gikk overraskende bra det. Bare man har litt tålmodighet (noe jeg Ann Karin) har nok av, NOT. Men med sol og sommertemp. ble det en herlig tur. Kom frem til en stor grusplass hvor man kunne parkere bobilen for helgen. Noe som ikke er en selvfølgelighet her hjemme i Norge. I Sverige er det en selvfølge at mange har med bobil eller campingvogn og stevnene har fine muligheter i nærheten av stevneområdene. I Norge er dette ikke noen like selvfølgelighet, så der har vi myyyye å lære. Stevne start klasse 2 hopp 7.00, litt trøtte men greit å komme i gang. MacGyver gikk ett bra løp, men 2 riv, åhh. Var endel bra løp denne helgen og ett kjempeløp på lagløpet feilfri og greier selv om de var hoppebane. Hurra... Me kjente at konkuranserusten var tilstede. Altså at man må trene masse mere og konkurere mye for å komme i nn i stimen.

Geir og Bårdie hadde mange fine løp, og i de partiene hvor det var tøff handling lykkes de bra. men små marginer og stang ut. Hadde en tendens til å slippe litt i enklere partier. Men det får man regne med når man gjør om på handlingen. I Kristianstad på søndagen fikk Geir og Bårdie 3 plass i agility, flott løp hvor det mest satt. Og i hoppløpet kjørte de skikkelig på, og det så ut til å bli ett megaløp, men så bommet Geir på rørinngangen og så var det eventyret ute.

Endelig er hinderne flyttet ut og vi kan starte med mengdetrening. For det må til skal man hevde seg i det gode selskap.
Vi har lagt opplegget klart og skal bare ??trene 4 dager i uka en tid fremover. O valpene skal trenes, det glder vi oss masse il. Alltid en spennende prosess dette med opptrening av nye hunder. Og i klubben våres er det mange unghunder som skal trenes opp til gode agility-hunder. Så klubben er voksende.

Det er ikke lenge til sommerens første utestevne i Drammen/Kongsberg og da treffes vel mange av Norges agility-utøvere. Alltid spennende med det første utestevnet og å se hva som er skjedd i løpet av foråret.
I da skal vi trene valpene en økt, før de store gutta skal trenes. Gleder meg allerede jeg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar