mandag 2. februar 2009

Urettferdighet

Mange har i løpet av de siste månedene lurt på hva som er grunnen til at jeg ikke fikk gå lag på VM og ikke fikk stille til start i Nordisk på Vikingskipet? Og jeg har jo også undret på hvorfor. Men det er ikke alltid man får svar på hva man lurer på i dette landslagsystemet vårt i Norge, desverre sier nå jeg.
Men her er min historie om denne saken, som jeg vil at dere ute i agility-Norge skal få høre.

Jeg søkte meg inn på landslaget i 2008 og kom med i troppen.
Søkte på de vilkår som er oppført og som man skal skrive under på at man godtar.
Dvs. at man stiller på alle samlinger og stiller på alle uttakene. disse kriteriene har jeg oppfyllt.
Samtidig vant jeg uttaket i stor klasse, dvs. best i hopp og agility.
Da trodde jeg at det var umulig å gå utenom meg. Men neida, det viste seg å være feil.
På samlingen i mars på Moelv ble jeg også tillittsmann for de store hundene. Da trodde jeg jo også at tillitten til meg var i orden.
Jeg konkurerte på mange stevner i løpet av sesongen, noe man også kan se på Agipro, og mine mål for 2008 var å være best på uttakene. Og det viser resultatene, etter uttakene var vi best.

Ble derfor mildt sagt sjokkert da uttaket til VM ble kunngjort og jeg kun fikk gå individuelt i VM. Jeg ble vraket fra laget til VM, noe som jeg ikke kunne forstå. Spurte ledelsen om hvorfor, svaret var at det var de som tok ut laget og at de mente at de var enige om at det beste laget stillte?? Dette kan jeg jo ikke forstå, for dersom man ser på resultatene til de enkelte kan disse ikke settes opp mot hverandre, da det er stor forskjell. Og jeg trodde fremdeles at de beste skulle stille i de store mesterskapene. Ja jeg fikk gå individuelt, men det er jo på lagsiden vi var sterke i 2008, ikke tvil om a de kunne vært mulighet til medalje i stor lagklasse med de riktige på start.

Ja om VM og det som fulgte er det mange opplevelser om. Men jeg tror at dersom vi alle hadde samarbeidet og gjort de riktige valgene ville resultatene etter Vm vært annerledes. Jeg snakker for meg selv, fordi jeg fikk ikke noe som helst oppbacking av ledelsen, tvert imot virket det som at enkelte hadde i oppdrag å motarbeide meg.
Må samtidig få si at den bragden Jan Egil og Cirkus gjorde med alle de urolighetene som var i troppen gjør hans 2 plass i VM er en stor seier.

Nordisk-Uttaket:
Ja det er jo en vits i seg selv. Hvordan kan man leke med utøvere som satser og bruker både tid og penger for å kjempe om en plass på laget. Når alle kriterier er fulgt og man alikevel ikke får tillitt og ikke har mottatt hverken klager eller fått noen advarsel, ja da er det frustrerende å jobbe i ett landslagsysten som utøver.
Jeg fikk en telefon en lørdagskveld fra landslagsjefen, telefonsamtalen varte i ca. 10 sekunder. Og svaret jeg fikk var: Du er ikke med i Nordisk, jeg spurte hvorfor? pga. oppførsel på Fagernes. Hvilken oppførsel spurte jeg om? nei hun hadde ikke tid til å snakke mere med meg. Telefonsamtale slutt.

Min oppførsel på Fagernes er: Jeg ble skuffet etter uttaket til VM og spurte om hvorfor jeg ikke fikk gå lag. Og jeg ga også uttrykk for at jeg syns dette var en feil avgjørelse å ta. Min helg på Fagenes kan jo ikke sies å være en god helg. Men jeg gjorde de konkuransene som man skulle gjøre, men jeg var selvfølgelig en stille person denne helgen fordi jeg ikke kunne fatte hvorfor de gjorde dette. De ville heller ikke snakke mere med meg om det, de mente at de hadde gjort ett riktig uttak.

Jeg skrev ogs flere mail etter dene helgen til ledelsen fordi jeg syns det va vanskelig å forberede seg da man ikke fikk vite grunnen de hadde for sitt uttak.

Jeg mottok også ett svar på en av mine mailer fra treneren, hvor det står 3 steder i denne mailen at min oppførsel???? på Fagenes ikke skulle få konsekvenser for uttaket til Nordisk. Alikevel er dette den grunnen de bruker for at jeg ikke får stille i Nordisk.

Jeg gir meg ikke så lett og i Norgesmesterskapet i Drammen blir jeg nr. 2. Da jeg igjen viser styrke, og at jeg fremdeles kan prestere. På tross av hva de i ledelsen måtte mene.

På NKK Hamar er de både svenskerog dansker som kommer bort til meg å er forundret over at jeg ikke skal stille i Nordisk. De spør seg hvorfor, og jeg kan ikke svare dem??
De syns at dette er merkelig da de ser på resultatene mine at jeg er blant de beste i stor klasse.

Jeg forstsetter å presse på, at vi bør ha en samtale med ledelsen. De klarer ikke å skaffe lokaler til dette møte. Så da fikk jeg fikset de, slik at de ble ett møte desember med noen i ledelsen og en fra FK.

Møte varte i flere timer, og det kom frem mange, mange negative ting til ledelsen som de skulle ta til etterretning. Mange spurte hvorfor jeg ikke fikk gå Nordisk, men de skulle ha møte med meg etterpå.
Trener på landslaget og jeg (+ en utenforstående) hadde møte etterpå.
Da fikk jeg høre at det startet på bussturen hjem fra VM, at treneren får en telefon hvor han blir opplyst om at jeg ikke skal gå Nordisk. Det hadde landslagsjefen og en i FK bestemt, sa han til meg. Og jeg fikk også beskjed om at det var fordi jeg ikke tok landslagssjefen i hånden etter at jeg ble nr. 2 i Norgesmesterskapet.

Hva er dette for noen grunner.
Er det slik vi vil at landslaget i Norge skal være?
Vil vi ikke at de beste skal stille til start i de store mesterskapene?
Og skal dette ledersystemet være slik at de skal kunne sette resultatene til side, fordi de ikke liker noen??
Hvordan ville det bli dersom trynetillegge skulle gjelde?
Da kan vi jo slippe å trene og bare gjøre ledelsen til lags?
Jeg vil fortsatt holde på med agility, men desverre viser det seg at det ikke holder med å være best?
Derfor har jeg ikke søkt meg inn på landslage i 2009?
Da mine resultater fra i fjor ikke holder til å komme med i de store mesterskapene, kan jeg ikke forvente søke i troppen i 2009. For man kan jo ikke bli bedre enn nr.1.

Jeg hadde også ett møte med NKK og lederen skulle også være der, for at vi skulle rydde opp??
Men, desverre så kom ikke lederen på dette møte, det ble ett telefonmøte?? men det var ikke det jeg ba om. Jeg ville at vi skulle møtes face to face, for å evt. kunne rydde opp i uroen. Hun har heller ikke villet ta kontakt med meg senere. Så da taler jo dette for seg,.

Og når NKK heller ikke ønsker ett annet system, stopper det seg selv.

Og veien til å komme inn i landslagsledelsen sitt hjerte er jeg ikke villig til å bli med på.
Jeg vil være de jeg er, konkurere på lik linje med dere alle.
Kunne se mine konkurenter i øynene og vite at jeg har gjort rett.
Skulle bare ønske at vi hadde vært flere til å sette ned foten.
Slik at vi kunne få inn en ledelse som ønsker resultater og at man kan bygge en tropp som står sammen og som gleder se på andres vegne . Jeg har fått nok av sladrehanker og annet oppstøt. Synd at ett par mennesker kan ødelegge en så flott gruppe med mennesker.

Håper at dette ikke er en historie som gjentar seg, jeg ønsker ikke min værste fiende en slik behandling.

Jeg har en hund, Bårdie NamNam som jeg verdsetter over alt på denne jord.
Han yter sitt beste uansett, og jeg vil kunne glede meg i banen når vi går.
Med en slik ledelse som fjoråret ga oss ble det mange tunge tak, og vanskelig å verdsette gode resultater fordi de ikke betød noe, i landslagsystemet.
Jeg vil i 2009 kunne glede meg i banen igjen, og måtte desverre unnlate å søke i troppen da de tydeligvis ikke har bruk for sånne som meg.

Jeg kunne ha skrevet så mye mer, men tror et nerven i historien er fortalt.

Jeg ønsker alle mine agilityvenner en god sesong i 2009.

Hilsen Geir og Bårdie NamNam

8 kommentarer:

 1. Hei Geir.
  Skikkelig vondt å høre dette.
  STÅ PÅ VIDERE.
  Klem fra Siv.

  SvarSlett
 2. Forstår frustrasjonen din!
  Synes det er merkelig at ledelsen velger bort de klart beste ekvipasjene uten å kunne gi en god grunn.
  Håper dette ordner seg og at vi snart ser dere på landslaget igjen :-)

  Klem fra Anette i Trondheim

  SvarSlett
 3. Hei Geir!
  Håper du kommer noen vei med dette, synd det ikke flere tørr å stå sammen med deg.
  Synes nå dette også er synd for norge som lag, vi vil jo ha med de beste, og håper vi snart får en ledelse som også kan begrunne sine valg skikkelig. Synes også det er merkelig at man må søke seg inn på landslaget og ikke blir tatt ut.

  Klem fra Tone

  SvarSlett
 4. Takk for et ordentlig og velpresentert innlegg om hvordan det egentlig står til med landslaget per i dag. Jeg synes det er fryktelig trist at uttak skal basere seg på hvem landslagsledelsen liker å pleie omgang med, og ikke hvem som faktisk er best. Helt underlig hvordan slike mennesker kommer til makt! Hva skal til for å få byttet ledelsen?

  SvarSlett
 5. Hei Geir.
  Dette er bare trist.Stå på ikke gi deg!! Håper man kan få inn noen andre i ledelsen og at du og Bårdie kommer tilbake !!! Hilsen Martine.

  SvarSlett
 6. Har absolutt ingen ord på dette, er jo nesten bare skammelig !
  Gleder meg uansett til å se deg og Bårdie i, som alltid, fin flyt inni ringen !
  Stå på Geir :)

  Hilsen Ida

  SvarSlett
 7. Eg synes dette er fryktelig tragisk lesning og det er katastrofalt for norsk agilitysport.
  Prestasjoner er viktig i agility, og eg er heilt enig med deg at er du best då er du med, det er iallefall slik det er i andre nasjoner.
  At det er høg trynefaktor som skal avgjere det fører berre til stor usikkerhet og snakk.
  Men gløym ikkje at du er ein stor idrettsmann og eit godt forbilde for oss andre som jobber oss opp igjennom systemet.
  Det er ein fryd for auget å sjå deg og Bårdie i aksjon. Så stå på vidare og vis dei kven som er best....Helsing Bodil Og Ted frå Vestlandet.

  SvarSlett
 8. Hei Geir
  Synd, at du ikke søger på landslaget i 2009. Giv ikke op!
  Hilsen Lone Sommer, DK

  SvarSlett